Konference om borgernes møde med det offentlige i civile retssager

0

I samarbejde med MF og formand for Retsudvalget Preben Bang Henriksen (V) afholder Justitia og Syddansk Universitet en konference i Fællessalen på Christiansborg d. 28. januar 2020.

På konferencen bliver der gennem en række spændende oplæg sat fokus på borgerens møde med det offentlige i civile retssager og de særlige problemer, som retssager mod det offentlige giver anledning til. Om konferencen siger MF og formand for Retsudvalget Preben Bang Henriksen (V):

”Jeg er rigtig glad for, at vi med konferencen får sat fokus på de udfordringer, vi ser, når borgeren er oppe mod det offentlige i civile retssager. Staten er en meget stærk modpart med nærmest ubegrænset adgang til viden og økonomiske midler, hvilket giver et skævt styrkeforhold til skade for borgerens retssikkerhed”.

Der vil være oplæg fra højesteretsdommer, dr.jur. Jens Peter Christensen om, hvordan borgerens grundlovssikrede adgang til domstolene opfattes fra en højesteretsdommers perspektiv og fra Jens Møller fra Folketingets Ombudsmand om ombudsmandsinstitutionens rolle, ligesom der vil være oplæg fra bl.a. dr.jur. og lektor på SDU Frederik Waage samt vicedirektør Birgitte Arent Eiriksson og projektleder Henrik Rothe fra Justitia.

Konferencen vil blive modereret af Martin Krasnik, som også vil styre slagets gang i den afsluttende paneldebat med en række retsordførere fra Folketinget.

Konferencen er gratis, og du kan tilmelde dig her.

Konferencen er støttet af det digitale medie Indblik.net.

Ved overbookning forbeholder vi os ret til at fordele pladserne med henblik på at sikre en bred sammensætning.

 

 

Share.

About Author

Birgitte Arent Eiriksson

Vicedirektør / COO

Comments are closed.