CPH:DOX JUSTICE: THE GOOD TERRORIST

0

Sammen med CPH:DOX og deres ”Justice-program” stiller vi igen i år skarpt på retsstaten og demokratiet.

26/3 kl 16:45 i Cinematket: Historien om en tidl. jihadist fra den frygtede Hofstad-gruppe optrevles i den dybdegående og dramatiske THE GOOD TERRORIST, som finder finder nye mønstre og svar langt inde i radikaliseringens mørke. Efter filmen kan du møde instruktøren i debat om radikalisering overfor reststaten med Jacob Mchangama (dir. Justitia) og TV 2-vært Janni Pedersen.

Læs mere og køb billetter her.

En tidligere jihadist taler ud i en film om en hollandsk terrorgruppe, som finder nye mønstre og svar langt inde i radikaliseringens mørke.
I 2004 blev Jason Walters pågrebet med planer om at begå et terrorangreb. Efter en voldsom fjorten timer ildkamp med politiet fra en belejret lejlighed blev han idømt femten års fængsel. Aktionen fandt sted blot otte dage efter det forfærdelige drab på filmskaberen Theo van Gogh, og Holland var i chok. I dag har Walters fortrudt sit tidligere liv som jihadist. Hvad skete der, og hvordan bliver man fortaler for tolerance efter at have været hadefuld ekstremist? Historien om den frygtede Hofstad-gruppe optrevles i en dybdegående og dramatisk film, der også giver ordet til psykologer, eksperter, kioskejere og ikke mindst Walters selv, som lægger alle kort på bordet i et helt usædvanligt åbenhjertigt interview. Den tidligere jihadist Nouriddin El Fahtni bekræfter de komplekse, men ofte banale årsager til den formørkede radikalisering, der er større og mere udbredt end den religion eller ideologi, som bliver brugt til at undskylde den. Gode svar på gode spørgsmål i en film, der formår at holde hovedet koldt.
Share.

About Author

Comments are closed.