B.T.: Tænketank i kritik af gymnasium: ‘Langt over stregen’

0

18-årige Katrine Fischers kritik af sine medstuderende i en klumme i Berlingske har ført til, at hun har fået både advarsel og sanktion af ledelsen på sin skole, Lyngby Handelsgymnasium.

Den beslutning vækker dog harme hos direktør for tænketanken Justitia Jacob Mchangama, som mener, at Lyngby Handelsgymnasium går over stregen i behandlingen af Katrine Fischer.

Læs hele artiklen her.

OPDATERING: Efter nye oplysninger i sagen, skrev Jacob Mchangama skrev følgende:

I sagen om eleven fra Lyngby Handelsgymnasium, der fik en advarsel efter et debatindlæg I Berlingske udtalte jeg mig med hård kritik I BT. Men jeg har nu været i kontakt med moren til den pågældende elev, som mener sig hængt ud, og som har oplyst mig om den pågældende elevs særlige forhold, herunder, at hun lider af ADHD og er ordblind, samt forløbet forud for artiklen i Berlingske.

Det stiller LHs ageren i et noget mere nuanceret lys end de artikler om sagen som jeg udtalte mig på baggrund af, og hvor disse informationer ikke var med. Jeg mener stadig, at en advarsel og betinget sanktion for et debatindlæg i dagspressen er en betænkelig sanktion, fordi den kan medføre, at andre elever mere generelt afholder sig fra at deltage I vigtige debatter om studiemiljø, m.v, og hensynet til ytringsfriheden skal veje meget tungt i sådanne sager.

Men det er også klart, at LH i denne sag havde et særligt hensyn at tage til den udsatte elev, og at min udtalelse ”Det virker, som om man prøver at tage fat i et halmstrå, der hedder mobning, men i virkeligheden vil man ikke have kritik af gymnasiet udstillet offentligt”, derfor ikke var retvisende.

 

Share.

About Author

Comments are closed.