CPH:DOX JUSTICE: HUMANITY ON TRIAL

0

Sammen med CPH:DOX og deres ”Justice-program” stiller vi igen i år skarpt på retsstaten og demokratiet.

21/3 kl 16:40 i Grand Teatret: Justice-programmet åbner med verdenspremieren på den virkelig gode og stærke danske dokumentarfilm HUMANITY ON TRIAL om den unge dansk-iranske flygtning og aktivist, Salam Aldeen, der blev arresteret for at hjælpe skibbrudne flygtninge og hvirvles ind i en flere år lang retsproces, der kan koste ham livstid i græsk fængsel.

Inden filmen tager vi temperaturen på retsstaten med direktør for tænketanken Justitia, Jacob Mchangama og fhv. justitsminister og stifter af tænketanken Ret & Sikkerhed, Lars Barfoed. Efter filmen kan du høre mere om Salams utrolige sag og være med i debatten om kriminaliseringen af humanitært arbejde med generalsekretær i Amnesty Denmark Trine Christensen, udenrigsordfører og formand for Europarådet Michael Aastrup Jensen (V), migrationsforker Martin Lemberg-Pedersen og advokat Christian Dahlager. Aftenens vært er journalist og TV-vært Niels Krause-Kjær

Læs mere og køb billetter her.

Den unge danske aktivist, der blev arresteret for at hjælpe skibbrudne flygtninge og hvirvles ind i en flere år lang retsproces.
Da den unge dansker Salam bliver arresteret og anklaget for menneskesmugling efter flere måneders frivilligt nødarbejde for utallige flygtninge ud for Grækenlands kyster, starter en flere år lang proces. Løsladt på kaution, men tilbageholdt i Grækenland og med risiko for en livstidsdom, kaster Salam sig ind i en ny fase af sit aktivistiske arbejde – og denne gang er det for at redde sig selv. Efter 20 måneder er han udbrændt mentalt, fysisk og økonomisk. Da han endelig får lov at rejse, fortsætter han rundt i Europa for at tale med politikere og beslutningstagere, mens han venter på at hans sag begynder. ‘Humanity on Trial’ er en dramatisk og medrivende film om hvordan de så stolte europæiske retsværdier er ved at skride under presset fra flygtningekrisen. For selvom Salams sag lyder utrolig, er han langt fra den eneste, der er fanget i systemet. Menneskerettighedsadvokater mener, at humanitære organisationer og aktivister bliver chikaneret og arresteret uden retsligt grundlag af myndigheder, der selv er under politisk pres.

 

Share.

About Author

Comments are closed.