Gå-hjem-møde: Vejen til frihed – mød den egyptiske blogger og frihedskæmper Kareem Amer

0

Gå-hjem-møde: Vejen til frihed – mød den egyptiske blogger og frihedskæmper Kareem Amer
I 2006 blev den egyptiske studerende Kareem Amer idømt 4 års fængsel for at fornærme islam og den tidligere egyptiske præsident Hosni Mubarak. Kareems brøde bestod i en række blogindlæg, hvor han efter at have oplevet sekterisk vold mod kristne, kraftigt kritiserede islam og egypternes stigende religiøse intolerance. I fængslet blev han truet og udsat for vold, men nægtede at undskylde for sine handlinger. Først i 2010 blev han løsladt, og det kun på grund af omfattende medieopmærksomhed og en international kampagne. Efter sin løsladelse fortsatte Kareem sine skriverier og blev flere gange anholdt. I 2011 blev han udsat for dødstrusler fra salafister. I januar 2012 fik han tildelt en plads i fribysordningen og lever i dag i Krakow i Polen.
Kareem Amer besøger den 12. september 2012 CEPOS og fortæller om sine oplevelser, sin tro på frihed og sin vurdering af Egyptens fremtid efter folkeopstanden mod Mubarak og et Egypten med et parlamentsflertal og en ny præsident fra det Muslimske Broderskab.

Tidligere MF’er for de konservative Naser Khader vil holde en kort introduktion, og efter Kareems tale vil der være mulighed for spørgsmål fra salen.

Arrangementet afholdes på engelsk

Share.

About Author

Comments are closed.