Justitia og CPH:DOX sætter fokus på retsstaten

0

Under temaet JUSTICE sætter CPH:DOX, i samarbejde med Justitia og Advokatsamfundet, et vigtigt og aktuelt fokus.

Programmet indholder en række spændende dokumentarfilm, som belyser problematikker i retsstaten fra forskellige vinkler. FIlmene suppleres af talks og debatter, hvor Justitia deltager. Du kan se programmet og læse mere her:http://cphdox.dk/justice/

Justitia præsentere følgende film og debatter:

23. marts kl 17 – Retten på Frederiksberg

CPH:DOX og tænketanken Justitia præsenterer Dox:Domstolen – en interaktiv retssag baseret på den ægte vare, hvor publikum selv er dommer!

Med hjælp fra Retten på Frederiksberg, anklagemyndigheden og Advokatfirmaet Kristian Braad kan du opleve, hvordan en ægte straffesag med spændende etiske diskussioner finder sted. Med afhøringer af tiltalte og vidner, samt anklagers og forsvarers procedurer og dommerens afsigelse af dommen. Det er dog dig i publikum, som afgør, om der er beviser nok til domfældelse eller frifindelse – og hvilken straf, der i givet fald er passende. Efter sagen får du at vide, hvordan dommen faldt ud i virkeligheden, og der er mulighed for at stille spørgsmål til de medvirkende advokater.

Se billeder fra arrangementet:

 

 

15. marts – kl. 16 – Grand Teatret

JUSTICE bliver skudt i gang med et stort åbningsarrangement 15. marts, hvor filmen Pre-Crime bliver vist, med efterfølgende debat om politiets øgede overvågning, og hvordan dette udfordrer princippet om, at vi alle er lige for loven. I debatten deltager bl.a. advokat Birgitte Arent Eiriksson fra Justitia, direktør i Rigspolitiet Svend Larsen og retsordførerJosephine Fock (Å)

Tilmeld dig dig her.

 

18. marts kl 16:45 – Cinemateket

I programmet viser vi “Recruiting for Jihad”, der i tre år følger den unge, norske jihadist Ubaydullah Hussein i en kontroversiel film om radikalisering, ekstremisme og det frie samfunds modsvar. Visningen bliver efterfulgt af en debat med direktør i Justitia, Jacob Mchangama, filmens to instruktører samt journalist, forfatter og særlig rådgiver for Justitsministeren, Jakob Sheikh, der som journalist tidligere har beskæftiget sig med radikaliserede unge.

Tilmeld dig her.

18. marts kl 16:30 – 19:00 – Betty Nansen Teatret

Længe leve den borgerlige revolution! Danmark er netop kåret som verdens bedste retsstat. Og lad os da endelig hylde det:

Individets rettigheder står stadig stærkt – her i Danmark – trods flere og flere tiltag, der udfordrer de liberale frihedsrettigheder. I de fleste andre lande har autoritære idéer dog for længst vundet overtaget. En ubehagelig tanke begynder at snige sig frem: Er det ved at være slut med drømmen om universelle menneskerettigheder, der automatisk spreder sig fra lande som Danmark og herfra ud til de fjerneste afkroge af kloden? Er friheden kun for os selv – og på lånt tid?

Kom til talkshow i forbindelse med CPH:DOX og hør først forfatter Carsten Jensen og forfatter Kaspar Colling Nielsen i en samtale om presset på de universelle rettigheder. Redaktør for Føljeton Lars Trier Mogensen er ordstyrer. Hør dernæst medlem af Europa-parlamentet Morten

Tilmeld dig her.

 

Share.

About Author

Comments are closed.