Jyllands-Posten:”Opholdsforbud, tvangsfjernelser og udvisninger – men hvad med retssikkerheden?”

0

Begår du bandekriminalitet, skal du kunne forbydes at opholde dig i kommunen, hvor kriminaliteten er begået, i op til 10 år.

Begår du bandekriminalitet, skal du kunne risikere, at dine børn bliver tvangsfjernet, og i retssagen mod dig skal det være lettere at vidne anonymt imod dig.

Sådan lyder nogle af de forslag, som i løbet af det seneste år er fremsat af regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Eksempler som disse er beviser på, at retssikkerheden i stigende grad sættes over styr i forsøget på at løse presserende og alvorlige trusler. Det mener tænketanken Justitia, flere fremtrædende forsvarsadvokater og en juraprofessor. Politikerne rokker ved grundpiller i det åbne, frie demokrati, siger de.

Tænketanken Justitia har i analysen Retssikkerhed i Danmark 2017 identificeret en lang række lovforslag, vedtagede love og forvaltningspraksis, som ifølge tænketanken er retssikkerhedsmæssigt angribelige. Der er tale om alt fra beskyttelse af persondata til respekten for bandemedlemmers familie og hjemløses mulighed for at sove på gaden.

Læs hele artiklen i dagens Jyllands-Posten

Share.

About Author

Comments are closed.