Jyllands-Posten:”Vi får en privatisering af grænserne for ytringsfriheden”

0

En højreorienteret konspirationsteoretiker er blevet udelukket fra flere sociale medier. Men det er blot det seneste eksempel på en øget censur, som ifølge flere kritikere breder sig på grund af pres mod Google, Facebook, Twitter og andre internetgiganter. Krav om sletning af indhold kommer fra både regeringer, internationale myndigheder som EU og folkelige pressionsgrupper.

Tyskland har indført en lov, der skal bekæmpe racisme og hadefuld tale ved at tvinge Facebook og andre til at fjerne bestemte typer af indhold, mens Frankrig er på vej med en lov mod falske nyheder op til valg. Det lyder måske fint i de flestes ører, men, påpeger direktør Jacob Mchangama fra tænketanken Justitia:

»Hvad sker der, hvis såkaldte populistiske regeringer kommer til magten i Europa? De vil med fryd kaste sig over islamistiske og måske endda regeringskritiske ytringer. På den måde er dette censurregime en form for giftgas. Det er meget fristende, når man står med giftgassen, at sige, at man bare lige rammer de klare fjender af demokratiet. Men når vinden vender, så rammer giftgassen en selv og dem, som man i virkeligheden sympatiserer med.«

Læs hele artiklen i Jyllands-Posten.

Share.

About Author

Comments are closed.