Berlingske: Ny rapport kaster lys over »demokratisk problem« på mediers Facebook-sider

0

Justitias rapport om Digital ytringsfrihed og sociale medier er i dag på forsiden af Berlingske. “For første gang har uafhængige kræfter kortlagt kommentarer, der slettes fra bestemte danske nyhedsmediers Facebook-sider. Den nye rapport viser flere demokratiske problemer.”

Jacob Mchangama, fra Justitia, siger: “Farerne ved, at stater regulerer mere og mere, som Frankrig lige har gjort, og som Tyskland har gjort tidligere, er store. Jeg frygter mere, at man fjerner for meget end for lidt. Når der er kommet nye kommunikationsteknologier, har der alle dage været tendens til en moralsk panik om, at det hele ville gå ad helvedes til, når de uudannede masser kan komme til orde med deres dumme holdninger, men langt hen ad vejen tror jeg, at det er en fordel frem for en ulempe – selvom det også hvirvler meget grimt op.”

Eske Vinther-Jensen, fra Common Consultancy, siger: “[P]å den ene side peger undersøgelsen på problemer i forhold til ytringsfrihed. På den anden side er der problemer i forhold til sikkerhed. Begge dele er sande på samme tid. Der bliver slettet for meget – og vi ved ikke hvorfor. Men samtidig er der stadig hvert år et stort antal af decideret strafbare ytringer, der får lov til at stå tilbage, uden at der placeres et ansvar. Det bliver vi som samfund nødt til at forholde os til.”

Læs hele artiklen.

Share.

About Author

Comments are closed.