Berlingske – “Tænketank: S-formands forslag vil være et indgreb i ytringsfriheden”

0

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, har givet 5 bud på, hvordan radikalisering skal bekæmpes. Et af disse går på at stoppe imamer i at rejse ind i landet, hvis de tidligere har talt imod demokrati eller opfordret til vold i andre lande.

Men ifølge direktør Jacob Mchangama kan en afvisning af en imam på baggrund af anti-demokratiske ytringer være i konflikt med europæiske menneskerettighedskonventioner.
“Afviser man folk alene på baggrund af deres ytringer, er det et indgreb i ytringsfriheden. Det er dog ikke en absolut ret, og derfor kan man i henhold til menneskerettighedskonventionen godt afskære folk fra at komme ind, hvis lovgivningen er klar og proportional. Har man har et kriterium om, at man ikke må være mod demokratiet, så vil der være en risiko for, at et indrejseforbud er for bredt og vidtgående. Men drejer det sig om, at imamen tilskynder til vold eller terror, så er man på mere sikker grund i henhold til menneskerettighederne”, siger Jacob Mchangama til Berlingske og BT.

Læs artiklen på Politiko.dk

Share.

About Author

Comments are closed.