Bogudgivelse: Ytringsfrihed -fra Sokrates til sociale medier

0

Jacob Mchangama er ytringsfrihedens frihedskæmper og forfatter til ”Ytringsfrihed – fra Sokrates til Sociale Medier”.

Da bogen udkom på engelsk i 2022, modtog den blændende anmeldelser. Nu udgiver Djøf Forlag bogen på dansk.
Bestil bogen

Hyldet som den “første frihed” er ytringsfriheden fundamentet for demokratiet. Men det er en udfordrende rettighed, udsat for angreb. I dag, i demokratier og autoritære stater rundt om i verden, er den på tilbagetog.

Bogen viser, at de problemer, som ytringsfriheden kan skabe – hvad enten vi taler muhammedtegninger eller hadtale og manifester fra ekstremister – er lige så relevante i dag som for 2.500 år siden.

Gennem den fascinerende historie om ytringsfrihedens mange forsvarere – fra den antikke athenske taler Demosthenes til moderne digitale aktivister – beskriver Jacob Mchangama, hvordan den frie udveksling af ideer ligger til grund for alle intellektuelle præstationer og har gjort det muligt at fremme både frihed og lighed på verdensplan.

 Ytringsfrihed og etik

Bogen er et rendyrket forsvar for ytringsfriheden og et velunderbygget rødt kort til alle de politikere, der i disse år er i gang med at gradbøje og regulere ytringsfriheden på de mange sociale platforme.

Ifølge Jacob Mchangama kan ytringer ikke sættes på en etisk formel, og vi er nødt til at finde andre veje til at kæmpe med frustrationen og utrygheden ved det problematiske indhold på de sociale platforme end ved at lægge en regulering ned over indholdet, og dermed overlade forvaltningen af vores ytringsfrihed til techgiganterne og deres algoritmer.

Ytringsfrihedens juridiske, politiske og kulturelle historie bør være pligtlæsning for alle, der interesserer sig for ytringsfrihedens ukrænkelighed på godt og ondt.
Læs indledningen fra bogen her:

Bestil bogen

Share.

About Author

Comments are closed.