Frihedspris 2012

0

CEPOS Frihedspris 2012

21. maj 2013 uddeler CEPOS den årlige Frihedspris på 300.000 kr.

CEPOS Freedom Award 2012 går i år til den kendte bahrainske blogger Ali Abdulemam.

Allerede i slutningen af december 2012 besluttede CEPOS, at den årlige Frihedspris på 300.000 kr. skulle tildeles Ali Abdulemam for hans mangeårige kamp for retten til at ytre sig kritisk om det styre, han selv er opvokset under, og ikke mindst hans forsvar for menneskerettigheder og demokrati. Tidligere på måneden blev det offentliggjort, at den kendte bahrainske blogger, Ali Abdulemam, succesfuldt var flygtet ud af sit hjemland efter at have levet under jorden siden 2011. Derfor har det først nu været muligt for Abdulemam at komme til Danmark for at modtage prisen i CEPOS den 21. maj.

“Ali Abdulemam er ikke bare en modig mand, der har betalt en meget høj pris for at følge sin samvittighed og forsvare frihed og demokrati. I en verden, hvor de arabiske oprør har resulteret i foruroligende religiøs ekstremisme og sekterisk vold, er  Abdulemam også et helt afgørende symbol på, at der findes stemmer i Mellemøsten for hvem, det afgørende ikke er, om man er shia eller sunni, kristen eller muslim, men derimod at alle mennesker har basale menneskerettigheder, som skal respekteres uanset religiøs eller etnisk baggrund. Derfor har Ali mere end fortjent at modtage CEPOS’ frihedspris”, siger chefjurist Jacob Mchangama, CEPOS.

Ali Abdulemam, som oprindeligt er uddannet computeringeniør, startede i 1998 det pro-demokratiske nyhedsforum ”BahrainOnline.org” og er på grund af sit tidlige engagement i blogsfæren kendt som ‘the blog-father’. På grund af sit frygtløse og principfaste forsvar for menneskerettigheder og demokrati har Ali Abduleman flere gange været fængslet. I 2011 blev han idømt 15 års fængsel in absentia på grund af sin politiske aktivitet.

I april 2013 lykkedes det Abdulemam at flygte ud af Bahrain skjult i et hemmeligt rum i en bil. Abdulemam blev kørt over grænsen til Saudi Arabien og videre til Kuwait, hvor fiskere sejlede ham til Irak. Herfra kunne han flyve til London, hvor han omgående fik asyl.

CEPOS afholder prisoverrækkelse i eftermiddag kl. 17.30 i CEPOS’ lokaler.

CEPOS Freedom Award er sponseret af CEPOS bestyrelsesformand Bjørn Høi Jensen, cand.polit. og bestyrelsesmedlem i bl.a. Gyldendal og Rockwool international

Share.

About Author

Comments are closed.