Jyllands-Posten: Eksperter efterlyser i en ny evaluering mere omfattende kontrol med PET

0

Kritikken af et tandløst tilsyn med de danske efterretningstjenester har rumsteret i årevis og har taget til efter skandalen i Forsvarets Efterretningstjeneste, som bl.a. udløste en sigtelse mod FE-chefen Lars Findsen.

Onsdag blev en 60-siders evaluering af PET-loven sendt til Folketinget forud for politiske drøftelser om en revision af selvsamme lov. Og nok en gang er der også fokus på det særlige kontrolorgan Tilsynet med Efterretningstjenesternes (TET) kompetencer – eller mangel på samme.

Det er Justitsministeriet, som har udarbejdet rapporten, som bl.a. rummer inputs fra to uafhængige udenlandske efterretningseksperter samt Institut for Menneskerettigheder og den uafhængige juridiske tænketank Justitia.

Justitia bemærker bl.a., at TET’s kontrolmuligheder er for »snævre« og efterlyser et »bredere kontrolområde« for at beskytte borgernes retssikkerhed yderligere og »modvirke, eventuelle fremtidige problematiske forhold “eksploderer” i offentligheden«, som det står formuleret i evalueringen.

Læs artiklen

8. juni offentliggjorde Justitsministeriets rapport om evaluering af PET-loven.

Læs Justitsministeriets pressemedelelse og rapport her.

Share.

About Author

Comments are closed.