Jyllands-Posten: “Nye oplysninger i Tibet-sagen”

0

Nye dokumenter, som Radio 24syv og Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af, refererer møder mellem embedsmænd i Udenrigsministeriet og det kinesiske diplomati forud for statsbesøget. Sikkerheden diskuteres fortsat, men det står i anførselstegn, og det forklares, at der med »”sikkerhed”« menes »delegationsmedlemmernes værdighed«

“Det tyder på, at politiets ageren under statsbesøget har været koordineret længere oppefra”, siger direktør Jacob Mchangama til Jyllands-Posten.

Den tidligere departementschef i Udenrigsministeriet, Claus Grube, gik personligt til politiet med Kinas krav om, at den kinesiske præsident skulle vises værdighed under statsbesøget i Danmark i 2012.
Ministeriet blev angiveligt presset af Kina, som gjorde det klart, at man ikke ville forstyrres af demonstranter under besøget i København. Det viser dokumenter, som Radio24syv har set. Ifølge Jacob Mchangama, direktør i tænketanken Justitia, tyder de nye oplysninger på, at beslutningen om at fjerne demonstranter blev truffet længere oppe i systemet end hos politiet. Claus Grube, der i dag er dansk ambassadør i London, har ikke ønsket at kommentere sagen.

Share.

About Author

Comments are closed.