Konference:”Dataetik, tak! Er det tid til et Dataetisk Råd?”

0

TID: Onsdag d. 23. maj kl. 13.00-17.00

STED: Dansk Arkitektur Centers nye lokaler, BLOX, Bryghuspladsen 10, 1473 København K.

Alle taler om data, og både mængden og anvendelsen vokser. I dag har vi ikke et organ, der debatterer og rådgiver om de utallige etiske og demokratiske problemstillinger, der opstår i takt med den eksplosive stigning i og spredning af data.

Derfor inviterer Mandag Morgen i samarbejde med Altinget til halvdagskonference, hvor vi stiller spørgsmålet: Skal vi have et Dataetisk Råd i Danmark? Og hvilke spørgsmål skal et Dataetisk Råd arbejde med?

Kom og deltag i debatten og vær med til at forme de løsningsforslag og anbefalinger, som vi samler og overrækker til regeringen efter konferencen

Dagens moderator: Lisbeth Knudsen, chefredaktør og direktør, Mandag Morgen13.00-13.15 | Velkommen

13.15-14.15 | Afsæt og videngrundlag
Thomas Plough, professor i teknologietik på Aalborg Univsersitet, og Birgitte Eiriksson, advokat i Justitia, fortæller om de mest centrale etiske og juridiske aspekter ved dataetik. Pernille Tranberg, forfatter og medstifter af DataEthics, kommer med konkrete eksempler på dataetiske problemstillinger.

14.15-14.30 | Kaffe- og netværkspause

14.30-16.30 | Paneldebat og udvikling af løsningsforslag og anbefalinger til regeringen med input fra salen
Vi debatterer, om vi skal have et Dataetisk Råd i Danmark. Vi har inviteret politikere, offentlige myndigheder, virksomheder og interesseorganisationer til at komme med deres persepktiver. Her kan du også være med i debatten.

Mød bl.a. Josephine Fock, retsordfører (Å), Ida Auken, it-ordfører (B) og initiativtager til Sirikommissionen og Laila Kildesgaard, direktør med ansvar for digitalisering i Kommunernes Landsforening (KL). Programmet opdateres løbende med flere navne.

16.30-17.00 | Afrunding og netværk

De vigtigste løsningsforslag og anbefalinger samles og overrækkes til regeringen efter konferencen.

Share.

About Author

Vicedirektør / COO

Comments are closed.