Politiken: Ofre for økonomisk vold er ringe stillet

0

Politiken skriver om Justitias rapport ‘Retsstilling for ofre for økonomisk vold,’ som udkom d. 4. oktober 2023.

Til artiklen udtaler blandt andre Justitsminister Peter Hummelgaard:

“Lovgivningen [fra 2019]  har haft en effekt, men når det er sagt, vil jeg gerne understrege, at vi ikke er i mål endnu. Det er en relativt ny bestemmelse, og derfor er det også positivt, at organisationer som Justitia bidrager til at kvalificere debatten.”

Kriminolog i Justitia Malte Kolze siger bl.a. til Politiken: “Hvis gerningsmanden også har udøvet fysisk vold, kan det føre til, at politiet fokuserer på den del, fordi det er lettere at bevise og giver højere straf. Men dermed kan den økonomiske vold glide i baggrunden, og sagen kan ende med, at gerningsmanden får en straf for vold, mens offeret hænger stadig på en stor gæld”

Og Justitias specialkonsulent Anders Mihle siger: “Der har været fokus på de eksempler, hvor en person har siddet ved en computer på et bibliotek, og en fremmed så har afluret deres kode og stjålet deres nøglekort, men man har ikke været opmærksom på økonomisk vold i tætte relationer. Loven kræver, at man er forsigtig, men hvem mistænker helt ærligt sin partner for at tage ens iPad og misbruge ens MitID? Men det tages der ikke hensyn til i sager som disse. Det er et stort problem.«

Læs hele artiklen her

Læs rapporten om økonomisk vold her

Share.

About Author

Vicedirektør / COO

Comments are closed.