Mediedækning – logningsanalyse

0

 

Politiken: Politikerne udskyder igen og igen: Danskernes sms’er og telefonopkald indsamles stadig ulovligt

Hvis man er kriminel, er det en god idé at slukke sin telefon, når man begår forbrydelser. Det gælder i øvrigt også, hvis man ikke er kriminel, men blot værner om sit privatliv.

Danske teleselskaber indsamler og gemmer nemlig en lang række oplysninger om, hvordan alle danskere bruger deres mobiltelefoner. Hvem man sms’er med, hvem man ringer til, hvor længe ens opkald varer, og hvor man befinder sig, når man sender en besked eller modtager et opkald. Problemet er bare, at det er ulovligt.

Læs hele dækningen af Justitias aktuelle analyse om ulovlig logning i Politiken.

Berlingske: Tænketank – Ulovlig overvågning af danskerne skal stoppes nu

Regeringen og Folketinget må indføre midlertidige begrænsninger, indtil de finder den hårfine balance mellem privatlivets fred og efterforskning til efteråret, siger tænketanken Justitia efter analyse af de logningsregler, som EU-Domstolen har erklæret ulovlige.

Læs Berlingskes dækning her.

Jyllands-Posten: Tænketank i opråb: Masseindsamling af teleoplysninger bør suspenderes nu

Masselogning, som EU-retten har erklæret ulovligt, bør stoppes, lyder opfordringen fra Justitia. De Radikale så gerne reglerne ændret allerede i dag.

Læs JP´s dækning af analysen her.

Justitia med hård kritik af ulovlig telelogning: ”Det er ikke godt nok”

Den danske masselogning strider mod EU-retten og sætter teleselskaberne i en penibel situation. Endnu en udskydelse af revisionen af reglerne vil betyde, at der slet ikke foreligger nogen logningspligt i Danmark. De nuværende regler må nemlig anses for at være ugyldige, konstaterer den juridiske tænketank Justitia i en ny analyse.

Læs Versions2 dækning her.

Share.

About Author

Comments are closed.