Weekendavisen: Strammernes sejr

0

Justitias Jacob Mchangama har givet interview til Weekendavisen og fortalt om ny rapport fra Justitias internationale kontor Future Free Speech. Rapporten, med titlen “The Free Speech Recession Hits Home“, har kortlagt udviklingen i ytringsfrihed i 22 demokratier, udført af lokale eksperter inden for menneskerettighedsforhold. Rapporten viser en klar trend, hvor ytringsfriheden er på globalt tilbagetog, og liberale demokratier skærer mere ned på de grundlæggende frihedsrettigheder.

Til Weekendavisen fortæller Jacob, hvordan den netop vedtagne koranlov indskriver sig i en international trend og, snarere end at være starten på en glidebane, må betragtes som et tiltag et godt stykke nede af glidebanen:

“Den store tendens er, at de åbne demokratier er svækket internationalt og har mistet den geopolitiske indflydelse og styrke, de havde for 10-15 år siden. Internettet har nok også skabt en følelse af kontroltab i mange regeringer, for nettet rummer desinformation, propaganda og antidemokratisk agitation, hvilket hos nogle fører til det synspunkt, at man så skal tage kontrol over det.”

Læs Interview

Share.

About Author

Comments are closed.