Medieomtale: Ny konkurrencelovgivning

0

LEDER: Regeringens forslag til ny konkurrencelov har store mangler

Det er fair at stramme konkurrenceloven for at fremme konkurrencen. Men det skal ske med respekt for retssikkerheden. Det lever regeringens lovforslag ikke op til.

Læs hele lederen her.

Hård kritik af nye skrappe redskaber til konkurrencemyndighederne.

Konkurrencemyndighederne får hidtil usete beføjelser med nyt lovforslag. »Tiltrængt«, siger tidligere medlem af Konkurrenceankenævnet. »Problematisk for virksomhedernes retssikkerhed«, mener erhvervsorganisationer. Derfor skal myndighederne være mere uafhængige, siger juridisk tænketank og tidligere formand for Konkurrencerådet.

»Hvis vi skal have en reelt uafhængig konkurrencemyndighed, så bør Konkurrencerådet fungere som en egentlig bestyrelse med budgetansvar og kompetence til at ansætte og afskedige direktionen i styrelsen.« – Henrik Rothe, projektleder, Justitia.

Læs hele artiklen her.

Borgerlig skepsis over for større magt til konkurrencevagthund: »Det er jeg ikke totalt begejstret for«

Både de Konservative og Dansk Folkeparti udtrykker en stor portion skepsis over for de nye magtbeføjelser, som konkurrencemyndighederne bliver udstyret med i nyt lovudkast.

»Der kommer til at ligge en meget stor magt hos konkurrencemyndighederne, og det er derfor, at man i direktivet lægger megen vægt på, at de skal være helt uafhængige. Men lovudkastet håndterer det i virkeligheden ikke. Og den måde, konkurrencemyndighederne er opbygget på i Danmark, indeholder en latent risiko for, at det kan gå galt,« sagde Henrik Rothe, projektleder i Justitia, mandag til Berlingske.

Læs hele artiklen i Berlingske.

Adjungeret professor: Regeringen bør slibe tænderne på markedets vagthund

Forbrugere, virksomheder og hele samfundet lider under manglende konkurrence. Vi har brug for en reform og styrkelse af vores konkurrencemyndigheder.

“Hvis vi fra dansk side skulle bedømme et andet lands myndigheds evne til at bevare uafhængigheden med de forudsætninger, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen arbejder med, ville vi nok være mere end almindeligt skeptiske. “

Læs hele Henriks Rothes debatindlæg i Politiken.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Høringssvar sætter spørgsmål ved Konkurrencerådets uafhængighed. De danske konkurrencemyndigheder er ikke politisk uafhængige nok og for forudindtagede i deres afgørelser. Derfor bør der indsættes høringsofficerer herhjemme for at beskytte virksomhedernes rettigheder, mens medlemmer af Konkurrencerådet fremover ikke skal kunne genudpeges af regeringen. Sådan lyder et par af forslagene i det høringssvar, som tænketanken Justitia har sendt til Erhvervsministeren i forbindelse med implementeringen af et EU-direktiv, der bredt kritiseres for at ville give konkurrencemyndighederne for mange magtbeføjelser.

Høringssvar sætter spørgsmål ved Konkurrencerådets uafhængighed

Erhvervslivet vil have høringsofficerer til at stække konkurrencemyndighedernes magt i forlængelse af lovudkast.

“De danske konkurrencemyndigheder er ikke politisk uafhængige nok og for forudindtagede i deres afgørelser. Derfor bør der indsættes høringsofficerer herhjemme for at beskytte virksomhedernes rettigheder, mens medlemmer af Konkurrencerådet fremover ikke skal kunne genudpeges af regeringen.

Sådan lyder et par af forslagene i det høringssvar, som tænketanken Justitia har sendt til Erhvervsministeren i forbindelse med implementeringen af et EU-direktiv, der bredt kritiseres for at ville give konkurrencemyndighederne for mange magtbeføjelser.”

Læs hele analysen i Jyllands-Posten.

 

Læs også Justitias indlæg om høringsfristen til dt pågældende lovforslag.


Læs også Justitias høringssvar til lovudkastet.

Share.

About Author

Comments are closed.