Hvem bliver årets juridiske Nytænker?

0

Har du en god idé til, hvem der skal være årets juridiske Nytænker? Så er der åbent for indstillinger til Nytænkerprisen 2021 – og din nominering er meget velkommen!

Klik her hvis du allerede nu har en god kandidat.

I 2020 var Justitia for første gang med til at uddele Karnovs Nytænkerpris, der hvert år uddeles til en person, virksomhed eller organisation, der gennem kreativitet og nytænkning går nye veje for at forbedre retssamfundet.

Nu er der åbent for indstillinger til årets uddeling, der vil finde sted senere på efteråret.

Prisen går til en person, virksomhed eller organisation, der med nytænkning har formået at:

  • styrke retssikkerheden for en specifik og/eller bred gruppe af borgere eller virksomheder
  • tydeliggøre, gennem nye kanaler, retstilstanden for den enkelte i samfundet
  • nytænke og effektivisere vejen til bedre juridisk indsigt og/eller praksis

Det skal understreges, at man godt kan nominere kandidater, der har været nomineret tidligere, og at kandidaternes nytænkning heller ikke udelukkende skal have fundet sted indenfor det seneste kalenderår. Typisk vil nytænkning jo modnes over en årrække, hvor et projekt eller en metode bevæger sig fra idé til realitet.

Priskomiteen består af: Rasmus Feldthusen, Professor ved Det Juridiske Fakultet; Andreas Malby, Managing director hos BCG; Andrew Hjuler Crichton, Generalsekretær hos Advokatsamfundet og Birgitte Arent Eiriksson, vicedirektør hos Justitia.

Læs meget mere om Karnovs Nytænkerpris her.
Link til nomineringsformularen.

Nytænkerprisen 2020

Sidste års vinder var Monica Lylloff for initiativet #enmillionstemmer, og til inspiration kan du se videoer med sidste års nominerede her. Forrige års vindere har været ComplyCloud, Lejernes Frie Retshjælp og Anders Nemeths strafferetspodcast.

I 2020 supplerede vi prisuddelingen med to oplæg med hver deres fokus på retssikkerhed og nytænkning: Advokat Jonas Christoffersen om Retsstaten og Covid-19 og højesteretsdommer Jørgen Steen Sørensen om hvorfor jurister bør gentænke forsvaret for retsstaten. Se eller gense oplæggene nedenfor.

Share.

About Author

Comments are closed.